Saturday, September 6, 2014

Ψημένη κρέμα λεμονιού με crumble αμυγδάλου

Ψημένη κρέμα λεμονιού με crumble αμυγδάλου

 

 

Για την κρέμα λεμόνι και το πιάτο
  • 200 γρ. χυμός λεμόνι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 390 γρ. ζάχαρη
  • 9 αυγά, χτυπημένα
  • 20 γρ. κρόκος αυγού, χτυπημένος
  • 250 γρ. crumble


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Για την κρέμα λεμόνι και το πιάτοΣε μια μπασίνα, ρίχνουμε

το χυμό λεμόνι,

τη κρέμα γάλακτος,

τα αυγά, το κρόκο και

τη ζάχαρη.

Τα ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.

Ανακατεύουμε με τη μαρίζ ανά τακτά διαστήματα και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 62 βαθμούς.
Σουρώνουμε και μοιράζουμε ισόποσα σε πυρίμαχα, ατομικά σκεύη.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 120 βαθμούς, μέχρι να σταθεί η κρέμα, περίπου 10 λεπτά.

Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σερβίρουμε την κρέμα κρύα, με το μπισκότο αμυγδάλου.


 

No comments:

Post a Comment