Συνταγή για κρέμα ζαχαροπλαστικής με κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής
500 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγό
6 κρόκους αυγών
50 γραμμ. κορν φλάουρ
30 γραμμ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουµε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα . Χαράζουµε τη βανίλια και το µπαστουνι βανίλιας (για περισσότερο άρωµα, θα το αφαιρέσουµε µόλις βράσει η κρέµα).
Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα τα αυγα, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα.
Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα. Όλο µαζί το ξαναβάζουµε στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Τη µεταφέρουµε σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη. Έτσι αποτρέπουµε τη δηµιουργία κρούστας-πέτσας στην κρέµα. Αφού έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου τη φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσουµε.
Όταν πρόκειται να χρησιµοποιήσουµε την κρέµα, αφαιρούµε τη µεµβράνη και µε το σύρµα την αφρατεύουµε ελαφρά. Τη βάζουµε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής ή τη στρώνουµε µε παλέτα.
No comments:
Post a Comment