Δοκιμασμένη συνταγή εκμέκ με επιτυχία 100%
Απο την κ Ο Σοφιανού
1/2 πακέτο καταίφι
1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 κρέμα βανίλια -κορν φλαουερ
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
ξύσμα λεμονιου
Αμύγδαλα ψημένα
1 κουτί morfat
Για το σιρόπι
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
-Απλώνουμε το καταίφι σε βουτυρωμένο ταψί
-Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου μεχρι να ροδίσει
-Εχουμε προετοιμάσει το σιρόπι κρύο και το ρίχνουμε στο καυτό καταίφι
-Παρασκευάζουμε τις κρέμες που τις βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν και μετά τις χτυπάμε μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα .Παρασκευάζουμε το morfat σύμφωνα με τις οδηγίες.
-Αφού κρυώσει το καταίφι στρώνουμε την κρέμα ,επανω το ετοιμασμένο morfat
και απο επάνω τα αμύγδαλα και επανατοποθετούμε στο ψυγείο το έτοιμο εκμέκ.
No comments:
Post a Comment