Wednesday, September 3, 2014

Εκμέκ δοκιμασμένο

Δοκιμασμένη συνταγή εκμέκ με επιτυχία 100%
Απο την κ Ο Σοφιανού 

1/2 πακέτο καταίφι
1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 κρέμα βανίλια -κορν φλαουερ
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
ξύσμα  λεμονιου
Αμύγδαλα ψημένα
1 κουτί morfat


Για το σιρόπι
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού


Εκτέλεση
-Απλώνουμε το καταίφι σε βουτυρωμένο ταψί
-Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου μεχρι να ροδίσει
-Εχουμε προετοιμάσει το σιρόπι κρύο και το ρίχνουμε στο καυτό καταίφι
-Παρασκευάζουμε τις κρέμες που τις βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν και μετά τις χτυπάμε μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα .Παρασκευάζουμε το  morfat σύμφωνα με τις οδηγίες.
-Αφού κρυώσει το καταίφι στρώνουμε την κρέμα ,επανω το ετοιμασμένο  morfat

και απο επάνω τα αμύγδαλα και επανατοποθετούμε στο ψυγείο το έτοιμο εκμέκ. 

No comments:

Post a Comment