Monday, September 8, 2014

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Κρέμα ζαχαροπλαστικής του Παρλιάρου



Τι χρειαζόμαστε:

   500 ml γάλα 
    100 γρ. ζάχαρη
    60 γρ. αλεύρι
    2 αυγά ολόκληρα
    20 γρ. βούτυρο (1 κομματάκι)
    λίγη βανίλια (εγώ βάζω 1 με 1 1/2 κάψουλα)




Βήμα 1
 Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα
Βήμα 3
και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε
Βήμα 4
και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
Βήμα 5
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βήμα 6
Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ πάντα αυτή τη κρέμα κάνω. Μόλις κρυώσει την χτυπάω στο μίξερ και γίνετε αφράτη. Αν θέλουμε να την κάνουμε σοκολατένια την κρέμα λιώνουμε 50 γρ. κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο τέλος μαζί με το βούτυρο. Είναι συνταγή του Παρλιάρου από το βιβλίο Σοκολάτα. Είναι δοκιμασμένη άπειρες φορές.

No comments:

Post a Comment