Saturday, September 27, 2014

Μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα




Το cookbox.gr θέλει να μας καταστρέψει. Εμάς, τις δίαιτες και τις ζυγαριές. Δεν πειράζει

. Για τέτοιο γλυκό να κάνουμε την αμαρτία.

ΥΛΙΚΑ

2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
60 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
2 γρ. σκόνη τζίντζερ ( 1/2 κ.γ.)
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη καστανή
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι 1/2 κ.γ.
240 ml. γάλα
5 αυγά
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Χρόνος Προετοιμασίας
20'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φέτες του μήλου με τη μισή ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το βούτυρο σε 4 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 3-4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε τον πάτο του ( πάνω από το λιωμένο βούτυρο) με την καστανή ζάχαρη. Στρώνουμε τον πάτο (πάνω από την καστανή ζάχαρη) με τις φέτες του μήλου. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο όσο εμείς θα φτιάχνουμε τη ζύμη της πίτας μας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι και η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε για 18-25 λεπτά.

No comments:

Post a Comment