Monday, September 29, 2014

Στρούντελ με μήλο και σταφίδες

  • Για το στρούντελ
    • 700 γρ. πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ½ εκ.
    • 50 γρ. σταφίδες
    • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
    • 70 γρ. ζάχαρη
    • 10 γρ. κανέλα, τριμμένη
    • 60 γρ. ψημένο στρεζέλ ή μπισκότα αλεσμένα 
    • 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο
    • 4 φύλλα κρούστας
    • βούτυρο για το άλειμμα των ρολών του στρούντελ




     Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα.

    Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.

    Αλείφουμε με το ¼ του λιωμένου βούτυρου και απλώνουμε το ¼ από το τριμμένο μπισκότο.

    Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

    Κατά μήκος της μακριάς πλευράς απλώνουμε το μισό μείγμα του αχλαδιού, αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση από όλες τις άκρες της ζύμης.

    Διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές του φύλλου για να σφραγίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό.

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε και δεύτερο ρολό.

    Με πινέλο, αλείφουμε τα στρούντελ με λιωμένο βούτυρο. Χαράσσουμε διαγώνια ανά 3 εκ. την επιφάνεια ώστε να σχηματίσουμε 4 κομμάτια σε κάθε ρολό.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C, μέχρι να πάρουν τα στρούντελ χρυσαφένιο χρώμα, για 25 λεπτά περίπου.

    Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, πριν κόψουμε.

    Σερβίρουμε τα στρούντελ ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

No comments:

Post a Comment