Thursday, September 11, 2014

Η Πιτσα του Απόστολου(ειδικού πιτσαδόρου)

 Η Πιτσα του Απόστολου(ειδικού πιτσαδόρου)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
4 κουπες αλευρι()
2 φακελακια ξερη μαγια η'50 γρ νωπη
1 πρεζα ζαχαρη
2 κ.γλυκου αλατι
400 ml γαλα εβαπορε αραιωμενο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι,την μαγια,ζαχαρη, αλατι
και ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα,ανακατευουμε και ζυμωνουμε
ωστε να δουμε μια ευκολοπλαστη ζυμη.
Την σκεπαζουμε με μια πετσετα και την αφηνουμε για 1 ωρα και 20 λεπτα
να φουσκωσει.
Στην συνεχεια λαδωνουμε το μεγαλο ταψι του φουρνου μας, την απλωνουμε
και πιεζουμε με τα δαχτυλα μας την ζυμη να φτασει στα τοιχωματα του ταψιου,
 και μετα τοποθετουμε τα υλικα της αρεσκειας μας, δηλαδή
τομάτα λιωμένη και λίγο κέτσαπ, 
μανιτάρια , 
ντομάτες  κομένες φέτες ψιλές, 
μπέικον,
λιγο λουκάνικο φέτες,  
λιγη φέτα,
τυρί μαλακό  να καλύψουμε τα υλικά ,

Την ψηνουμε στο φούρνο με τα ξύλα που εχει αναψει ο Απόστολος 1/2 ωρα .
ΤΙP: Η δοση για την ζυμη που σας δινω ειναι για το μεγαλο ταψι
της κουζινας Νο 40 ,αν θελετε λιγοτερη ποσοτητα καντε την μιση δοση
και βαλτε τη σε ταψι Νο 32.

1 comment:

  1. ευχαριστω πολυ για την προτιμηση σας

    Αποστολος

    ReplyDelete