Monday, September 8, 2014

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (ΠΑΤΙΣΕΡΙ)


ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (ΠΑΤΙΣΕΡΙ)
Ιδανική για Τρίγωνα Θεσσαλονίκης ( Πανοράματος) , Μιλφέιγ, Τάρτες και …. ό,τι άλλο προκύψει!!

θα χρειαστούμε τα εξής:
(για μια δόση)
4 φλυτ. τσαγιού γάλα
1 φλυτ. τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα 1 λεμονιού ή πορτοκαλιού
½ φλ. τσαγιού αλεύρι χωριάτικο (κίτρινο)
½ φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
4 αυγά
λίγο αλάτι
2 κ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
διαδικασία
Βάζουμε τα 2 φλυτ. τσαγιού γάλα να βράσουν μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σ’ αυτό το σημείο αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα της λεκάνης σιγά σιγά και ανακατεύουμε διαρκώς. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά , ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για να τη χρησιμοποιήσουμε.

No comments:

Post a Comment