Το πιο ωραίο τσιζκέικ του κόσμου
- 1150 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- μια πρέζα αλάτι
- 2 κ. γλυκού χυμό λεμόνι
- 3 βανίλιες ή 3 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 6 αυγά και 2 κρόκους
- λίγο λιωμένο βούτυρο
- 250 μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη βάση
- Χτυπάμε τα μπισκότα με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα στον πάτο μιας ταρτιέρας και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάζουμε το τυρί κρέμα στο μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε για ένα λεπτό σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Προσθέτουμε τους 2 κρόκους.
- Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτουμε 2 - 2 τα αυγά και αφού έχει γίνει όλο ένα μείγμα το ρίχνουμε στην ταρτιέρα μας.
- Βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε για 10 λεπτά, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 και ψήνουμε για 1,5 ώρες.
No comments:
Post a Comment