Saturday, September 6, 2014

Τσιζκέικ3


Το πιο ωραίο τσιζκέικ του κόσμου

 
  • 1150 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κ. γλυκού χυμό λεμόνι
  • 3 βανίλιες ή 3 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 αυγά και 2 κρόκους
  • λίγο λιωμένο βούτυρο
  • 250 μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση
  • Χτυπάμε τα μπισκότα με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα στον πάτο μιας ταρτιέρας και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάζουμε το τυρί κρέμα στο μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε για ένα λεπτό σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Προσθέτουμε τους 2 κρόκους.
  • Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτουμε 2 - 2 τα αυγά και αφού έχει γίνει όλο ένα μείγμα το ρίχνουμε στην ταρτιέρα μας.
  • Βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε για 10 λεπτά, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 και ψήνουμε για 1,5 ώρες.

No comments:

Post a Comment