Thursday, September 4, 2014

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
3/4 φλ. βούτυρο ανάλατο.
1/2 φλ. γάλα πλήρες, ή με 2% λιπαρά αλλά όχι λιγότερα .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. βάζουμε βούτυρο και γάλα σε κατσαρολάκι να κάψει (μα να μη βράσει. αποσύρουμε με τον πρώτο ατμό, ή φυσαλιδάκια στην περιφέρεια).

2. ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στο μπλέντερ και χτυπάμε επί 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λεπτά ακριβώς.

3. έτοιμη. τη φυλάμε στο ψυγείο.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ όταν κρυώσει καλά τη χτυπάμε σε πολύ κρύο μπολ με κρύους αναδευτήρες. προσθέτουμε ζάχαρη άχνη (η κρυσταλλική δε διαλύεται κρύα) και βανίλια κατά βούληση. δοκίμασέ την και δε θα ξαναγοράσεις ποτέ κρέμα γαλακτος του εμπορίου. καλή σου τύχη! Μάικ [img] [img][img] .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. βάζουμε βούτυρο και γάλα σε κατσαρολάκι να κάψει (μα να μη βράσει. αποσύρουμε με τον πρώτο ατμό, ή φυσαλιδάκια στην περιφέρεια).

2. ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στο μπλέντερ και χτυπάμε επί 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λεπτά ακριβώς.

3. έτοιμη. τη φυλάμε στο ψυγείο.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
όταν κρυώσει καλά τη χτυπάμε σε πολύ κρύο μπολ με κρύους αναδευτήρες. προσθέτουμε ζάχαρη άχνη (η κρυσταλλική δε διαλύεται κρύα) και βανίλια κατά βούληση.


No comments:

Post a Comment