Saturday, September 6, 2014

Τσιζκέικ


 http://www.elle.gr/article.asp?catid=24248&subid=2&pubid=129676484

Τσιζκέικ:

 200 γραμμ. μπισκότα τριμμένα
 50 γραμμ. βούτυρο
 200 ml κρέμα γάλακτος
 1 κ.γ. κορν φλάουρ
 400 γραμμ. τυρί κρέμα
 200 ml ζαχαρούχο γάλα
 φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού

Ανακατεύετε 200 γραμμ. μπισκότα τριμμένα με 50 γραμμ. βούτυρο.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 200 ml κρέμα γάλακτος και, μόλις ζεσταθεί, βάζετε 1 κ.γ. κορν φλάουρ.

Μαγειρεύετε για 2', αποσύρετε από τη φωτιά και έπειτα προσθέτετε 400 γραμμ. τυρί κρέμα και 200 ml ζαχαρούχο γάλα.

Αναδεύετε καλά έως ότου δέσει η κρέμα και μετά την απλώνετε στη βάση από μπισκότο και βούτυρο.

Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας, αφήνετε το τσιζκέικ τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και έπειτα σερβίρετε.


Τσίζκεϊκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ψημένο τσιζκέικ σερβιρισμένο με φρούτα
Το τσιζκέικ (στα αγγλικά σημαίνει κέικ τυριού) είναι γλυκό που αποτελεί από δύο τουλάχιστον στρώσεις, από τις οποίες η παχύτερη αποτελείται από ένα μίγμα μαλακού τυριού, αυγών και ζάχαρης. Το κατώτερο στρώμα ή βάση αποτελείται από θρυμματισμένα μπισκότα, ζύμη ή σπογγώδες κέικ.[1] Στο τελικό στρώμα το γλυκό διακοσμείται με μαρμελάδα ή φρούτα. Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός παραλλαγών, πχ. ψημένο ή ψυγείου, με αυγά ή χωρίς, με φρούτα αντί για μαρμελάδα, με τυρί ρικότα, ξινή κρέμα ή μυζήθρα (οπότε και λέγεται μυζηθρόπιτα) αντί για τυρί κρέμα.
Αν και θεωρείται αμερικάνικο γλυκό, εκδοχές του γλυκού παρασκευάζονται για χιλιάδες χρόνια. Οι παλαιότερες αναφορές του γλυκού είναι από τη Αρχαία Ελλάδα, όταν ήταν δημοφιλές φαγητό[2]. Η μοντέρνα έκδοση του τσίζκέικ, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, αναπτύχθηκε το 1872 από τον Ουίλιαμ Λώρενς στη Νέα Υόρκη, στη προσπάθειά του να παράγει ένα γαλλικό τυρί. Αντί για το συγκεκριμένο τυρί, δημιούργησε ένα τυρί κρέμα, το οποίο αργότερα πατεντάρισε ο Τζέιμς Κραφτ, και αποτελεί το κύριο συστατικό των τσίζκεϊκ ανά την υφήλιο[3].

No comments:

Post a Comment