Εδώ χρειαζόμαστε:
- 1 φλ. αλεύρι σκληρό , 130 gr
- 4 αυγα
- 1/2 φλ. βούτυρο ,115 gr
- 1 φλ. νερο 240 gr
Για την καραμέλα:
- 1/2 φλ. ζαχαρη
- 2 κουτ. σ. νερό
Πώς τα κάνουμε:
- Βραζετε το νερο και το βουτυρο. Ριχνετε ολο μαζι το αλευρι και ανακατευετε γρηγορα ή με ξύλινη κουταλα ή με μιξερ χειρος. Ειναι ετοιμη οταν η ζύμη σχηματιστει σαν μπάλα στο κουτάλι. Την αφήνετε για 5 λεπτά στην άκρη. Ρίχνετε ενα ενα τα αυγά και τα χτυπάτε με τον ίδιο τρόπο.
- Σε λαδοκολα επάνω βαζετε με κουτάλι κομμάτια ζύμης πιο μεγάλα απο καρύδι. Εχετε προθερμάνει το φούρνο στους 200°. Σε 15λ χαμηλώνετε το φούρνο στους 150-170 και τα αφηνετε αλλα 45'.
- Ανοίγετε τα σου απο τη μια πλευρά να φυγει ο ατμός. Αν ειναι υγρά τα αφήνετε λίγο ακομα σε σιγανο φουρνο.
- Τα γεμίζετε με κρεμα ζαχαροπλαστικής και ρίχνετε απο επάνω καραμέλα. (Υπάρχει και συνταγή για κρέμα ζαχαροπλαστικής αν δεν θέλετε να βάλετε από τις έτοιμες)
- Για να φτιάξετε καραμελα: Βράζετε τα υλικά μέχρι να πάρει το χρώμα καραμέλας.
No comments:
Post a Comment