Monday, May 25, 2015

Σοκολατίνα σε διαφορες εκδοχές

Εκδοχή -1



Τι χρειαζόμαστε:

Για τη Βάση

150 γρ αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
120 γρ ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια μικρών αυγών
60 γρ κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά
12 γρ κορν φλάουρ
60 γρ κουβερτούρα λιωμμένη (μικροκύματα ή μπεν μαρί)










Για την κρέμα σοκολάτα

500 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ φρέσκο γάλα πλήρες
350 γρ κρέμα γάλακτος 35%
Για το γλάσσο

250 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
15 γρ ζάχαρη η μέλι



Ανάβουμε  το φούρνο στους 170 βαθμούς.


Αλείβουμε με βούτυρο και μετά με αλεύρι ένα   στρογγυλό ταψί η τσέρκι διαμέτρου 22 -24  εκ.
Εαν είναι τσέρκι του βάζουμε πατο απο αλουμινοχαρτο και το διπλώνουμε γύρω του , ψήνουμε στους 170 βαθμούς 15 λεπτά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά 






 Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα microwave στα Ελληνικά,

και ξεχωριστα ανακατεύουμε  αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη  -150 γρ-  , ζάχαρη άχνη -120 γρ,  4 ασπράδια μικρών αυγών,   κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά -60 γρ- , κορν φλάουρ  -12 γρ-,

όταν το μίγμα γινει ομογενές 

προσθέτουμε την κουβερτούρα και αναδεύουμε μεχρι το μίγμα να είναι πάλι  ομογενές.

Τωρα ηρθε η ώρα της κρέμας , ζεσταίνουμε το γάλα αρκετά , ισα να αρχισει να βράζει και
ριχνουμε στη θρυματισμένη κουβερτούρα και

ανακατεύουμε μεχρι να διαλυθει η κουβερτούρα στο γάλα ,
αφήνουμε να χλιαρίνει και προσθέτουμε την κρέμα,και ανακατεύουμε πάλι

Βγάζουμε το τσέρκι απο την κατάψυξη και προσθέτουμε την κρέμα και
πάλι στην κατάψυξη για ενα βράδυ , την άλλη μέρα
βγάζουμε το τσέρκι απο την κατάψυξη, ζεσταίνουμε με ζεστό αέρα να μαλακώσει και ετοιμάζουμε το γλάσσο,

Σε ένα σκεύος βάζουμε την κουβερτούρα και την ζάχαρη η μέλι, τα ανακατεύουμε όσο γίνεται , και
παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος,
αφου ζεσταθεί την προσθέτουμε στην κουβερτούρα και την λιώνουμε
το γλάσσο είναι έτοιμο , το προσθέτουμε επανω στην τούρτα και αφήνουμε να το καλύψει απο επάνω και απο τα πλάγια και βοηθάμε με μια σπατουλα αν είναι απαραίτητο,
το βάζουμε στο ψυγείο τέσσερις ώρες , το γλυκό είναι έτοιμο. 






No comments:

Post a Comment