Saturday, May 16, 2015
Τρίγωνα Πανοράματος
http://\\\//syntagesapospiti.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html
Σίγουρα ένα Θεσσαλονικιώτικο blog μαγειρικής δεν επιτρέπετε να μην έχει αυτή την συνταγή….
Ήθελα όμως να είναι πολύ κοντά γευστικά στα φημισμένα τρίγωνα .
Έκανα αρκετή ερεύνα, αλλά με βοήθησε και το γεγονός ότι είναι και το αγαπημένο μου γλυκό όποτε ήξερα καλά την γεύση….
Πιστεύω ότι τα αυθεντικά τρίγωνα δεν είναι από φύλλο κρούστας γιατί το φύλλο τους είναι σχετικά χοντρό, όπως επίσης ότι ο τρόπος ψησίματος είναι διαφορετικός.
Υλικά
250γρ φύλλο κρούστας
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
Σιρόπι
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
8 κ. σούπας αλεύρι κοσκινισμένο
200 γρ Βιταμ ή βούτυρο
1 αυγό
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
βανίλιες
Κρέμα-2
950 γρ γάλα
250 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
3 βανίλιες
300 γρ ζάχαρη
65 γρ κρόκοι αυγό
50 γρ Βιτάμ ή βούτυρο
100 γρ κρέμα γάλακτος
40 γρ ζάχαρη άχνη
Συνταγή
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 3 ίσιες λωρίδες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Περνούμε 1 λωρίδα, με ένα πινελάκι την αλείφουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο , βάζουμε από πάνω άλλες 2 λωρίδες αλείφοντας τες με βούτυρο. Έπειτα τυλίγουμε τα φύλλα σε τρίγωνα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν τα φύλλα.
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν.
Μετράμε 4 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει να βράζει και σβήνουμε την φωτιά.
Κρέμα
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε,
ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και ανακατεύουμε συνεχώς ζωηρά μέχρι να γίνει μια πηκτή κρέμα,
την κατεβάζουμε από μάτι και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Κρέμα-2
Βάζουμε 700 γρ γάλα με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνετε , δεν το αφήνετε να βράσει μονο να ζεσταθεί ως τους 60 βαθμούς περίπου,
σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και τους χτυπάτε ενω σιγά σιγά προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε μεχρι να ομογενοποιηθεί, στη συνέχεια προσθετετε το ζεστό γάλα σιγά σιγά ενω ανακατεύετε, αφού γίνει η ανάμιξη βάζουμε στη φωτιά και ζεσταίνουμε μεχρι να γίνει η κρέμα πηχτή, ανακατεύουμε συνέχεια, όταν πήξει την βγάζουμε απο την φωτιά .
Παράλληλα βγάζουμε την κρέμα απο το ψυγείο , πρέπει να είναι πολύ παγωμένη και χτυπάμε ενω προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, για να γίνει η σαντιγύ .
Συναρμολόγηση
Περνούμε τα τρίγωνα χλιαρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τα βγάζουμε , δεν τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα ΙΣΑ να πιάσει το σιρόπι από τις 2 πλευρές.
Αφήνουμε τα τρίγωνα να κρυώσουν εντελώς, όπως και η κρέμα. Χαράζουμε το τρίγωνο στην μέση και το ανοίγουμε λίγο με το μαχαίρι.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα κόρνε και γεμίζουμε τα τρίγωνα.
Καλό είναι να τα γεμίζετε την ώρα που είναι να τα σερβίρετε, Χαράξτε όλα τα τρίγωνα και βάλτε όλη την κρεμά σε κόρνε .
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Υ.Γ. Θα ήθελα να παρακαλέσω ότι συνταγές παίρνετε από το blog να βάζετε το link της συνταγής και όχι copy paste όλη τη συνταγή χωρίς πηγή στο facebook, blog ¨η site….
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment