Saturday, May 16, 2015

Αλλη μια συνταγή εκμέκ το σουπερ γλυκό

  Ενδιαφέρουσα συνταγή για εκμέκ

  http:/\\\//syntagesapospiti.blogspot.gr/2014/11/blog-post_24.html

Εκμεκ με κρέμα έκπληξη

99 Στην Θεσσαλονίκη ένα από τα διασημότερα γλυκά είναι τα τρίγωνα Πανοράματος,
δεν έχω ανεβάσει ακόμη την συνταγή
γιατί ψάχνω να βρω μια να πλησιάζει σε αυτό που έχω δοκιμάσει,
αλλά σας έχω βρει την συνταγή της κρέμας!!!!!!!! 




εκμεκ
Υλικά
250γρ κανταΐφι
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελάδες λιωμένο
καρύδια ψιλοκομμένα
Σιρόπι
1 φλ. τσαγιού νερό
1 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη
μια φλούδα από λεμόνι
Κρέμα
1 κουτί εβαπορέ μεγάλο
1 κουτί εβαπορέ γεμάτο με νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
7 κ. σούπας αλεύρι
3/4 της πλάκας βούτυρο αγελάδας
1 αυγό
5 βανίλιες
Σαντιγύ για το τελείωμα



Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Μαδάμε το κανταΐφι να μην είναι ενωμένο και στρώνουμε  το μισό σε τάψι 33εκ σκορπάμε τα καρύδια και πάνω το υπόλοιπο.
DSC_2650
Ραντίζουμε το κανταΐφι με το βούτυρο
DSC_2651
και το βάζουμε σε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
DSC_2653


 Σιρόπι

Εντωμεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρόλι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το κανταΐφι από τον φούρνο το σιροπιάζουμε. Πρέπει και τα 2 να είναι ζεστά.



Κρέμα 


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
DSC_2654
DSC_2655
Μόλις ετοιμαστεί την βάζουμε πάνω στο κανταΐφι.
DSC_2656
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στην Σαντιγύ να πήξει και την βάζουμε πάνω στην κρύα κρέμα (όχι ζεστή θα λιώσει)
Την πασπαλίζουμε με καρύδια
DSC_2664
               Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Η συνταγή είναι της Μ.Μανώλη
Υ.Γ. Εγώ έβαλα 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη γιατί θεωρώ ότι για τα γούστα μου θα ήταν πολύ γλυκιά.
Ζεστή είναι όντως όταν κρυώνει είναι τόσο-όσο.
Επίσης έβαλα μια βανίλια λιγότερη.
Θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον αναπαράγει τις συνταγές ακόμη και στο facebook  μην γράφετε μόνο τα υλικά βάλτε και Link από τις σελίδες που τα παίρνετε.

 http:/\\\//syntagesapospiti.blogspot.gr/2014/11/blog-post_24.html
You might also

No comments:

Post a Comment