Saturday, May 16, 2015

Προφιτερόλ




Για την κρέμα
 1/2 λίτρο γάλα
 3 κρόκους
 100 γρ. ζάχαρη
 50 γρ. βούτυρο
50 γρ. κορν φλάουρ
 1 βανίλιες
1/2 κ.σ. μέλι

Για τα σου
70 ml γάλα 
70 ml νερό 
2 γρ. αλάτι 
70 γρ. βούτυρο 
75 γρ. αλεύρι 
3 μικρά αυγά 




Για την κρέμα σοκολάτας
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
15 γρ. κορνφλάουρ
150 γρ. γάλα πλήρες
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μέλι
25 γρ. κακάο κοσκινισμένο 
25 γρ. βούτυρο σε κύβους




Τεχνική Παρασκευής 
  
1. Κρέμα σοκολάτας

2/3 γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο και το ζεσταίνουμε αρκετά ,  ανακατεύοντας, 

το υπόλοιπο 1/3 γάλα με το κορν φλάουερ το αναμειγνύουμε κρυο και το προσθέτουμε στο ζεστό μίγμα γάλα ζάχαρη κακάο, το βράζουμε μεχρι να πήξει , 

αφού πηξει προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι, και αναμειγνύουμε πλήρως μεχρι να ομογενοποιηθούν , αν θέλουμε προσθέτουμε και τη βανίλια

μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη γαι να μην κάνει πέτσα , το αφήνουμε να κρυώσει, η σοκολάτα είναι έτοιμη. 



2. Κρέμα 

βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη στη φωτιά και τα ζεσταίνουμε, ενώ 

σε μεγάλο σκεύος , χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη εως το μίγμα να είναι ομογενές, 

προσθέτουμε το κορν φλάουερ και λίγο εως δύο κουταλιές σούπας γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα 

τώρα πλέον εχει βράσει το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας, 


 τέλος βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι και  τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει , η κρέμα είναι έτοιμη, περίπου 






3 Τα σου

70 ml  νερό,  70 ml  γάλα και 70 γρ  βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεστένουμε, 
 ξεχωριστα προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι,

βάζουμε το νερό, το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι.

σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά 

αφαιρούμε απο τη φωτια το μίγμα νερό γάλα βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά 



ξαναβάζουμε το μίγμα στη φωτιά και αφου ζεσταθει το αφαιρούμε και το βάζουμε στο μίξερ


σπάμε τα αυγά και αρχιζουμε να τα προσθέτουμε στη ζύμη που ανακατεύει το μίξερ , η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κοβεται όταν την τραβάμε , 

απλώνουμε με ένα κορνέ τη ζύμη απλώνουμε τα σουδάκια στο ταψί , σαν μικρές μπάλες , τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά και  μετα στους 180 βαθμούς  μεχρι να πάρουν χρώμα ,

αφου κρυώσουν τα ανοιγουμε απο το πλάι και βάζουμε μέσα την κρέμα , απο πανω απλώνουμε την σοκολάτα , είναι έτοιμα  




Choux pastry



No comments:

Post a Comment