Monday, November 9, 2015

Τυροπιτάκια





Στανταρντ βέρσιον βλέπε και την προηγούμενη ανάρτηση

320 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
125 γρ γιαούρτι
1 αυγό 70 γρ ,
1/2 κουταλιά μαγιά
αλάτι

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο μεχρι να γίνουν μια μάζα , δεν γίνεται τελείως αλλά το παλεύουμε. Κτυπάμε το αυγό ελαφρά και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και την μαγιά , τα ομογενοποιούμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα με το αλεύρι και το γιαουρτι , προσθέτουμε το αλάτι και ζυμωνουμε. Το αφήνουμε για είκοσι περίπου λεπτά και αφου το χωρίσουμε σε 15 κομμάτια των 40 περίπου γραμμαρίων το ανοιγουμε σε μακρόστενα πιτάκια  που αφήνουμε για πεντε περιπου λεπτά το καθένα να ωριμάσουν.

Γέμιση
1 αυγό μικρό 50 γραμμαρίων
100 γραμμάρια φέτα η ανθότυρο
μερικά φύλλα δυόσμο

Β βέρσιον

320 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
125 γρ γιαούρτι
1 αυγό 70 γρ ,
1/2 κουταλιά μαγιά
αλάτι

C βέρσιον

800 γρ αλεύρι
250 γρ βούτυρο
315 γρ γιαούρτι
3 αυγά 60 γρ ,
1 1/4 κουταλιά μαγιά
αλάτι



D βέρσιον

480 γρ αλεύρι
150 γρ βούτυρο
190 γρ γιαούρτι
2 αυγά 50 γρ ,
3/4 κουταλιά μαγιά
αλάτι


Γέμιση  D βέρσιον

1 αυγό   80 γραμμαρίων
150 γραμμάρια φέτα η ανθότυρο
μερικά φύλλα δυόσμο



E βέρσιον

160 γρ αλεύρι
50 γρ βούτυρο
65  γρ γιαούρτι
1/2 αυγά  60 γρ ,(το αλλο μισό για την γέμιση
1/4 κουταλιά μαγιά
αλάτι

Γέμιση  E βέρσιον
1/2  αυγό μικρό 50 γραμμαρίων
40 γραμμάρια φέτα η ανθότυρο
 μερικά φύλλα δυόσμο



No comments:

Post a Comment