http://www.funkycook.gr/santygi/
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε ένα μεταλλικό μπωλ και την κρέμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα για 4′ ολόκληρα λεπτά!
H κρέμα είναι πανέτοιμη προς χρήση, ακόμη και για να γαρνίρετε άμεσα το γλυκό σας, δοκιμάστε την και σκέτη με φρέσκα φρούτα!
2
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε την κρέμα και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί για 15 λεπτά στην κατάψυξη να κρυώσουν.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για 2 1/2
λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζετε από πάνω την άχνη,
συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταματάτε το χτύπημα με το που πήξει , γιατί αλλιώς η σαντιγί θα κόψει και θα κάτσει.
Σημειώσεις συνταγής
Προσαρμόζουμε τις ποσότητες αναλόγως με το πόση σαντιγί θα χρειαστούμε.
Πηγή:
Συνταγες : Σπιτική σαντιγί http://www.sidages.gr/
3
Τι χρειαζόμαστε:
1 κρέμα γάλακτος (από 35% λιπαρά και πάνω)
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Βάζω για τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη τα εργαλεία μου (αυγοδάρτες - μπολ/μπασινα μεταλλική σε περίπτωση που χρησιμοποιώ mixer χειρός) και την κρέμα στο ψυγείο.
Βάζω την κρέμα στην κρύα μπασινα/ μπολ του μίξερ και χτυπώ στο δυνατό μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτω ζάχαρη ενώ χτυπώ.
Σε 3-5 λεπτά συνήθως αρχίζει να σφίγγει (ανάλογα τη θερμοκρασία και τα λιπαρά). Τότε χαμηλώνω την ταχύτητα για να μην κόψει.
Όταν η το μίγμα γίνει σφιχτό σαν μαρέγκα, ή στέκεται σε ένα κουτάλι ακόμα κι αν το γυρίζουμε ανάποδα, τότε η σαντιγί είναι έτοιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για σίγουρο αποτέλεσμα χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος πλήρη και άχνη εάν χρειάζεται ζάχαρη.
Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικό σκεύος (δοχείο του μίξερ ή μικρή κατσαρόλα) για να "κρατεί" καλύτερα την ψύξη.
Εάν δεν έχουμε στο μίξερ μας αυγοδάρτες ή μίξερ χειρός γίνεται και με το χέρι (με αυγοδάρτη πάντα!) αλλά είναι πιο κουραστικό και χρονοβόρο.
Διαβάστε περισότερο:
4
Τι χρειαζόμαστε:
-
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος
-
1 κουτί ζωική κρεμα γάλακτος
-
1 βανίλια σε σκόνη
-
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
-
1-2 σφηνάκια κονιάκ ΜΕΤΑΧΑ
Αν η κρέμα γάλακτος δεν πήζει ώστε να γίνει σαντιγί, μην την πετάξετε. Προσθέστε σιγά σιγά σκόνη άνθος αραβοσίτου στιγμής (όχι αυτή που βράζει) σε ότι γεύση θέλετε και θα έχετε μια ωραία κρέμα ζαχαροπλαστικής για τα γλυκά σας. Προσοχή στην ποσότητα της σκόνης ώστε να μη σφίξει πολύ η κρέμα.</p>
Το κολπάκι αυτό μας το έστειλε η Σοφία Παύλου από την Κέρκυρα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!</p></blockquote>
Πώς το κάνουμε:
-
Τοποθετήτε όλα το υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε δυνατά μέχρι να δέσουν.
-
Για καλύτερα αποτελέσματα αφήστε την να σταθεί στο ψυγέιο για μία με δύο ώρες.
No comments:
Post a Comment