Tuesday, February 11, 2014

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ


ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ


ΠΕΙΝΙΡΛΙ
Υλικά
1 δόση  ζύμη για πίτσα
3 φλιτζάνια κίτρινα τυριά
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
150 γρ μπέικον (προαιρετικά)
100 γρ ζαμπόν  ψιλοκομμένο (προαιρετικά)




Ζύμη Πίτσας
Υλικά
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ
20 γρ νωπή μαγιά η μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
180 ml νερό χλιαρό
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζυγίστε και συγκεντρώστε όλα τα υλικά. Κοσκινίζετε το αλεύρι
και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Διαλύστε την μαγιά στο χλιαρό νερό
μαζί με την ζάχαρη και ρίξτε το στο αλεύρι. Αρχίστε να ζυμώνετε το
μείγμα και ρίχνετε  το αλάτι με το ελαιόλαδο. Η ζύμη γίνεται ελαστική και κολλάει ελάχιστα στα χέρια. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα..
Αφού φουσκώσει το ζυμαράκι ξαναζυμώνετε λίγο με  τα χέρια 
να φύγει ο αέρας και το ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλα της αρέσκεια σας, τετράγωνα η στρόγγυλα. Απλώνετε το φύλλο ζύμης στο ταψί και αφήνετε να ξεκουραστεί για ½ ώρα προτού τοποθετήσετε τα υλικά σας.



Για το πεινιρλί
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4-6 κομμάτια. ανοίγουμε σε φύλλο  οβάλ. 
 Μοιράζετε την φέτα πρώτα και μετά τα τριμμένα τυριά σε κάθε φύλλο και στην συνέχεια τους δίνετε σχήμα βάρκας κλείνοντας τα τυριά μέσα στις άκρες του.(κολλάμε με λίγο νερό ). Τοποθετείτε τα πεινιρλί στον φούρνο και αφήνετε 30’ να φουσκώσει η ζύμη. Ψήνετε στους 190 για 10 ‘ και μετά αν θέλετε τα βγάζετε και βάζατε στο κέντρο τους ζαμπόν η μπέικον.
Τα ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να  
λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί καλά το μπέικον.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ


Οι αναγνώστες μας προτίμησαν επίσης

No comments:

Post a Comment